Een decoratie met blikvanger garantie | Deko Wereld
BesteCanvas.nl

Een decoratie met blikvanger garantie

Op deze manier spelen je foto's een perfecte rol

Wist je dat? Wanneer je een kamer binnen gaat, heb je de kamer nog niet eens juist rondgekeken, omdat je blik al onvermijdelijk afdwaalt naar een specifieke afbeelding. Dit is gewoonlijk geen toeval, maar een slim opgezet ontwerp. In dit artikel leer je hoe je dit fenomeen zelf kunt gebruiken voor je eigen foto's.

Foto's maken onafscheidelijk deel uit van onze huizen. Of het nu gaat om je eigen vakantiekiekjes, kunstafdrukken van hoge kwaliteit of fotoproducties: Met foto's richten we onze woonkamer in om deze een persoonlijk gevoel mee te geven. Met de juiste foto's halen we leuke herinneringen en gevoelens terug naar boven. Maar hoe stel je de foto's op een meesterlijke manier op?

Een oogmagneet: een kader

Wat in een kader zit moet belangrijk zijn. Een foto in een kader plaatsen verhoogt de kans dat deze onmiddellijk een blikvanger wordt. Gebruik dit in jouw voordeel en plaats de belangrijkste foto's meteen in een kader. De gemakkelijkste (en vaak goedkoopste) manier is om je foto in te kaderen met een passe-partout.

Kaders trekken aandacht naar elke afbeelding
Zowel een canvas met schaduw box frame als een poster met een passe-partout – kaders trekken aandacht naar elke afbeelding

Als je een foto in focus wenst te krijgen, kies dan voor een groter formaat en plaats geen bijkomende foto's rondom het pronkstuk. Maar je kan ook een kleine galerij maken met foto's van verschillende afmetingen. Het is belangrijk dat je een verbindend element in de decoratie hebt - dit kan zowel een centrale as zijn, waar je de kaders omheen rangschikt, of je kiest een identiek type kader voor alle foto's. Zorg ervoor dat de schikking niet te rusteloos is en dat het qua vorm en kleur in de rest van het interieurontwerp past. En vergeet niet je foto's op ooghoogte op te hangen!

Individuele motieven herschikken
Je kan eenvoudig individuele motieven herschikken indien ze op richels en vensterbanken geplaatst worden

Een elegante vloerdecoratie

Foto's hoeven absoluut niet altijd op de muren geplaatst te worden. Als je foto's in mooie kaders van verschillende afmetingen hebt, kan je deze ook mooi op de vloer van een geschikte zetten en tegen de muur laten leunen. Deze ontwerpvariaties geven je woonkamer een moderne look – het is enkel geschikt voor relatief grote kamers waar spaarzaam gebruik wordt gemaakt van meubilair. In volle kamers kan dit soort decoratie al gauw slordig overkomen.

Vloerfoto
Vloerfoto's: elegant in grote ruimtes met weinig meubelen

Denk groot – grote formaten voor meer indruk

Volgende tip voor een onmiddellijke blikvanger: Als je een grote kamer wil inrichten, kunnen canvas afdrukken in XXL-formaat gebruikt worden. Op canvas krijgt je foto meer warmte en vitaliteit en geeft hij een artistieke charme met levendige kleuren en een interessante oppervlakstructuur.

XXL-foto canvassen
Zo groot dat je gewoon moet kijken: XXL-foto canvassen bepalen de ruimtelijke atmosfeer

Ook interessant: Met foto behangpapier kan je de kamer inrichten zoals je zelf leuk vindt. Voor foto behangpapier moet je een onderwerp kiezen waar je zelfs na lange tijd nog graag naar kijkt. Onthoud dat het foto behangpapier niet zo ingewikkeld is qua ophang als de gebruikelijke rauhfaser maar dat het niet zo eenvoudig te vervangen is als canvassen en kaders. Kies een rustgevend ontwerp in aangename kleuren, zoals een natuur- of architectuurfoto.

Een blikvanger door elegantie: Plexiglas en aluminium

Foto's blijken bijzonder veredeld wanneer ze gelamineerd en verzegeld met plexiglas worden. Op die manier komen natuurfoto's prachtig uit, aangezien het gladde en gelijk schijnende plexi-oppervlak een betere diepte-dimensie bezorgt. Wanneer je moet kiezen tussen plexiglas of aluminium, is het essentieel te kijken naar waar de foto komt te hangen. Als deze in een ruimte met sterk licht geplaatst wordt, kan je je toevlucht zoeken bij mat plexiglas. Zelfs nog beter in dit geval is een foto op aluminium. Dit zorgt ervoor dat je foto even veredeld lijkt als bij plexiglas, maar met minder reflectie.

Kristalhelder plexiglas of edel aluminium
Kristalhelder plexiglas of edel aluminium – beide zetten je foto perfect in het spotlicht

Tijdens het afdrukproces op aluminium dibond wordt de foto met een speciaal soort lijm op een aluminium plaat gelamineerd en wordt beschermd tegen vervorming. Op die manier kan je een foto op aluminium dibond ook zonder problemen buiten hangen, je kan er bijvoorbeeld je balkon mee decoreren. Bestand tegen regen en wind geeft dit je terras een individuele touch en het vormt een echte blikvanger.

Blikvanger tip: Decoreer ongewoon

Druk je foto's bijvoorbeeld op textiel af. Vooral populair zijn natuur- en dierenmotieven. Zo kan je bijvoorbeeld je sofa decoreren door afgedrukte kussenslopen met verschillende, gelijkaardige ontwerpen erover te hangen of fotokussen erin te leggen. Andere ideeën omvatten muismatjes, puzzels of koffiekoppen met jouw foto's erop geprint. Deze fotogeschenken zijn niet alleen voor jouw individueel gebruik, maar zijn ook een geweldig idee als gepersonaliseerd geschenk voor je geliefden.

Ongebruikelijke locaties voor foto's
Ongebruikelijke locaties voor foto's - bijvoorbeeld op de sofa

Fotoboeken voor dagdromen

Je hebt zoveel prachtige foto's van je laatste vakantie of je bruiloft dat je niet kan beslissen welke je moet gaan ophangen? Maak dan je eigen fotoboek. Met een groot aantal foto's straalt een hardcover boek verfijning uit. Fotoboeken zijn beschikbaar in zoveel individuele ontwerpinstellingen, formaten, en kwaliteitsstandaarden zodat je je boek kan aanpassen naar je eigen individuele smaak.

Een fotoboek is niet alleen decoratief
Een fotoboek is niet alleen decoratief, maar biedt ook onmiddellijk een gespreksonderwerp

En wat betreft blikvanger garantie: Een boek met de mooiste foto's van je tour door de Verenigde Staten is enorm geschikt als decoratief koffietafel boek. En als je er bijvoorbeeld van houdt om je herinneringen te herbeleven zonder dit rechtstreeks te delen met elke bezoeker, is een fotoboek met de mooiste momenten uit je relatie veel discreter dan de meeste ingekaderde foto's die in het appartement hangen en zichtbaar zijn voor iedereen.

Besluit: Wees creatief

Om het even welke optie je kiest: wees creatief en decoreer je huis met jouw foto's. Bij bestecanvas.nl kan je je foto printen op canvas, op aluminium dibond of achter plexiglas. Je kan ook fotogeschenken maken zoals kussens of koffiekoppen en fotoboeken in een eenvoudig proces. En als je er voor kiest om een gewone foto in te kaderen, kan je nog steeds creatief te werk gaan: Ga op door de volgende vlooienmarkt op zoek naar een vintage kader of bouw er zelf één in elkaar uit drijfhout.

Nooit tevoren waren er zoveel mogelijkheden om je foto's op een effectieve manier te presenteren. Hoewel er enkele vuistregels bestaan om in gedachten te houden, kent je verbeelding geen grenzen. Met je meest gekoesterde foto's kan je zelf een decoratie ontwerpen met een blikvanger garantie.