Wanddeco met klokken, spiegels en afbeeldingen | Deko Wereld
BesteCanvas.nl

Wanddeco met klokken, spiegels en afbeeldingen

Deco-tips voor je individuele droommuur

Is het zicht van uw muren meer deprimerend dan inspirerend? Kale muren en schrille kleuren zover het oog reikt? Gelukkig is dit snel en gemakkelijk te verhelpen! Er zijn vele mooie manieren om uw eigen perfect unieke muur te creëren met klokken, spiegels en foto’s!

Wie heeft aan de klok gedraaid?

Bij het woord wandklok denk je aan de verstofte koekoeksklok van je oma? Die tijden zijn allang voorbij. Intussen heb je een reusachtige keuze van klokken in verschillende vormen, kleuren en maten. Ze tonen niet alleen hoe laat het is, maar zijn ook nog eens uiterst decoratief. Of je nu een bescheiden klok wilt, die hoofdzakelijk zijn werk doet, of een kleurenpracht voor je muur zoekt – je vindt het zeker.

Is je wandklok een gemist decokans? Dat kan veranderen!
Is je wandklok een gemist decokans? Dat kan veranderen!

Zeer geliefd is het spel met verschillende materialen. Waarom kies je niet voor een wandklok met wijzers uit messing? Materialen zoals marmer, koper, hout en kunststof worden door designers tot echte kunstwerken gemaakt. Klokken in zwart-wit, en nagemaakte modellen uit de jaren 50 en 60 verlenen je muur een retro-touch. En als je toch terugdenkt aan de leuke tijden van je grootmoeder, kies je een koekoeksklok in modern ontwerp. In plaats van een houten huisje herbergt een archtectonisch meesterwerk je kleine vogel, die jou ieder uur met zijn gekwetter verblijdt. Zeer modern werken ook modellen die een hele kalenderfunctie vervullen. Naast het tijdstip tonen die het jaar, de weekdag en de datum / een leuk idee voor de muur in je werkkamer!

Bedenk, hoe en waar je je klok plaatsen wilt
Bedenk, hoe en waar je je klok plaatsen wilt

Boven je bureau past een klok met memoboard en magneetfunctie ook goed. Wil je de trend typografie volgen, kun je je typo-verzameling met een wandklok uitbreiden, die in plaats van een cijferblad een typografische weergave heeft en je in de ware zin van het woord verraadt hoe laat het is. Ook zonder cijferblad komen klokken uit. Die zijn gemaakt uit kunststof of bijvoorbeeld uit koper en werken zeer elegant in bescheiden ingerichte ruimten. Je muur kan bovendien als projectievlak voor een digitale weergave van de tijd dienen.

Een grote klok doet wonderen, vooral in eenvoudig gemeubileerde kamers
Een grote klok doet wonderen, vooral in eenvoudig gemeubileerde kamers

Het is een goed idee verschillende klokken met elkaar te combineren. Meerdere klokken in een rij maken het mogelijk verschillende tijdzones te tonen:: Berlijn, New York en Tokyo allicht? Zo weet je altijd, hoe laat het in je lievelingsstad is! Onze DIY-tip: heel individueel wordt je klok, als je je lievelingsfoto als cijferblad gebruikt.

Het cijferblad van je klok kun je heel eenvoudig met een eigen motief afmaken
Het cijferblad van je klok kun je heel eenvoudig met een eigen motief afmaken

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Als spiegels meestal in badkamers en in de gang gebruikt worden, is er niks op tegen ook je woonkamermuur met een of meerdere spiegels te decoreren. Er zjn wandspiegels, staan- en hele spiegels, die je aan je muur opstelt of ophangt, en natuurlijk de nostalgisch aandoende handspiegels. De laatste werken zeer romantisch aan een wand en kunnen de landhuis- of vintagestijl goed compleet maken.

Spiegels vervolledigen je woonkamer in iedere maat als leuke decoratie
Spiegels vervolledigen je woonkamer in iedere maat als leuke decoratie

Alleen de werking van een spiegel spreektt gericht als deco-element: kleine kamer lijken door spiegels meteen groter. Stel of hang je spiegel zo op, dat hij je raam reflecteert en je vindt je ruimte lichter en groter. Lage kamer kun j euitstrekken als je spiegel loodrecht ophangt.

Clever geplaatst maken je lijsten een spiegel groter
Clever geplaatst maken je lijsten een spiegel groter

Spiegels zijn er met of zonder lijsten en bij de keuze van de lijst staan er vele keuzen open voor jou. Kies je voor een decente gouden lijst of toch liever een pronkend barok model? Voor hout of liever drijfhout, dat er avontuurlijk uitziet? Misschien wil je een spiegel met een volledig individuele touch.. Onze DIY-tip: spiegels van alle soorten laten zich heel gemakkelijk met kleedstickers, wandtattoos of glanskleuren oppeppen. Zo kun je bijvoorbeeld een lijstversiering knutselen of je een motiverende spreuk op de spiegel schrijven.

Opvallende lijsten voor je spiegel hebben een grote uitwerkingen op je ruimte
Opvallende lijsten voor je spiegel hebben een grote uitwerkingen op je ruimte

Afbeeldingen vertellen de mooiste verhalen

Natuurlijk mogen mooie afbeeldingen niet bij je wanddecoratie ontbreken. Ze maken je woning pas echt tot je persoonlijke welzijnsoord en weerspiegelen je smaak, je emotioes en je lifestyle. Of je nu graag je eigen foto’s aanbrengt of een schoon kunstwerk, een typo-poster of een erfstuk aan de wand wilt hangen: bij ons vind je de passende lijst en het passende materiaal waarmee je je afbeeldingen perfect in scène kunt brengen.

Uw huis wordt enkel een thuis met foto's - en de beste zijn die van u
Uw huis wordt enkel een thuis met foto's - en de beste zijn die van u

Van forex tot alu-dibond, linnen of acrlyl: alles is in onze shop te bestellen. Kies je ervoor, een van je foto‘s in te lijsten, bevelen we je graag een lijst met passepartout aan. Een passepartout stelt je afbeelding in het middelpunt en is vooral bij persoonlijk belangrijke motieven aan te raden. Als je bij ons je ingelijste foto in galerijkwaliteit bestelt, profiteer je niet alleen van de kleurenperfectie en scherpte, die de werkkwaliteit met zich meebrengt, maar ook van het hoogwaardig museumskarton, die we voor de passepartout gebruiken. Je foto verkrijgt nog meer diepte en komt volledig tot zijn recht! De lijst kun je passen aan je woning uitzoeken. Als je gekozen hebt, printen wij het bild, zetten het achter acrylglas, om het optimaal te beschermen en lijsten het in. Zo kun je je foto meteen ophangen als de postbode het gebracht heeft!

Combineer klokken, spiegels en afbeeldingen en maak je muur interessanter
Combineer klokken, spiegels en afbeeldingen en maak je muur interessanter

De mix maakt het: combineer je lievelingsstukken

Met klokken, spiegels en afbeeldingen kan je nu verschillende combinatiemogelijkheden proberen en je een individuele en decoratieve muur maken. Ga los en zoek je een persoonlijk lievelingsstuk, waarmee je je muur op wilt vrolijken! Liever een beetje harmonisch? Kies dan materialen, vormen en kleuren die samenpassen en een geheel vormen. Ben je een vriend van sterke contrasten, dan kun je gericht stijlbreuken aanbrengen en je ruimte meer spanning geven. Let erop dat soms minder meer kan zijn. Vooral in klein ruimten kan een verzameling kleine deco-objecten snel onrustig werken. Kies liever voor keypieces en krachtige foto‘s, om met je muur een echt statement te maken!