Proper huis, propere geest | Deko Wereld
BesteCanvas.nl

Proper huis, propere geest

6 onmiddellijke tips voor een overzichtelijk huis

Voelt u zich begrensd door het gebrek aan ruimte in uw huis? Ligt alles in de weg? Smacht u naar vrijheid binnen uw eigen vier muren? Maak ruimte vrij en ruim op! We geven u zes tips voor een propere, comfortabele thuis!

1. Bevrijdt uzelf!

De eerste stap naar orde in uw huis is het moeilijkst. Het omvat de scheiding van oude en nutteloze dingen – dit is de enige manier om vrij ruimte terug te winnen. U hoeft niet op één nacht te transformeren in een minimalist, en uw bezittingen te reduceren tot 100 voorwerpen, maar u dient zich absoluut af te vragen wat u echt nodig heeft. Begin bij dingen die niet van u zijn: de draadloze schroevendraaier van uw vader, het trendy jasje van je beste vriend, bibliotheekboeken, en de multifunctionele mixer van uw buur. Zorg dat dergelijke voorwerpen terug bij hun eigenaars terecht komen. Gooi vervolgens alles weg wat niet langer zijn functie vervult. Oude cosmetische monsters, vervallen kruiden, een kapotte vruchtenpers en de discman uit uw jeugd hebben niet langer een plaats in uw huis.

Weggooien kan zwaar vallen - maar het is de moeite waard!
Weggooien kan zwaar vallen - maar het is de moeite waard!

Dit is het moment van de waarheid: welke kledingstukken, meubelen, en andere voorwerpen worden niet langer gebruikt? Houd er bij elk voorwerp rekening mee of het u een positief gevoel geeft. Indien niet, gooi het weg! Indien u op dit gebied moeilijkheden ervaart, kunt u in de eerste plaats beginnen met het driedozen principe. Sorteer volgens “houden”, “misschien”, en “weggooien”. Indien er voorwerpen in de doos "misschien" zitten die u binnen de maand niet gebruikt, gooi ze ook weg. Uiteraard kan dit vooral pijnlijk zijn voor dure voorwerpen, maar daar bestaan tweedehandsmarkten voor!

2. Maak nieuwe opslagruimte

Het voordeel van een grootschalige opruimcampagne is dat u nadien precies weet wat u bezit, wat opgeslagen moet worden, en hoeveel ruimte u hiervoor nodig heeft. Het kan bijzonder moeilijk zijn om alles netjes te schikken in kleine huizen. Kunt u meer opslagruimte creëren? Vaak wordt de ruimte in hoeken niet gebruikt, zodat er kostbare opslagruimte verloren gaat. Hiervoor kunnen een trap, richel of nis dienen als een echte plaatsbesparing. Installeer een aangepaste kast in de ruimte onder uw trap. Vermom een nis met een gordijn om er een ruimte te creëren voor voorwerpen die u liever niet in het zicht houdt.

Breng orde in de chaos door kasten, planken, en het gebruik van ruimte in hoeken
Breng orde in de chaos door kasten, planken, en het gebruik van ruimte in hoeken

Indien u in een oud gebouw woont, waarom niet even naar boven kijken? Vier meter hoge muren bieden u onvoorstelbare mogelijkheden! Monteer schappen op het bovenste derde van de kamer, en maak er kasten van voor voorwerpen die u zelden nodig heeft. Ook de ruimte boven uw deuren biedt plaats voor schappen, waarop u bijvoorbeeld hoeden of sjaals kunt leggen. Met de nieuwe opslagruimte ziet uw huis er meteen netter uit.

3. Kies de juiste meubels

Vooral in kleine huizen, of deze met een weggesneden hoek, is het een beslissende factor dat meubels ook een opslagfunctie hebben. Daarom dienen deze multifunctioneel te zijn, en in het beste geval ook mobiel. U hoeft echter geen blikvangend ontwerp, fijne materialen en schitterende kleuren op te offeren om dit te bereiken! Vandaag ontwikkelen meubelontwerpers hoogwaardige en flexibele meubels voor het stadsleven, wat vaak gekenmerkt wordt door kleine leefruimtes, met korte verblijfsperiodes.

Aanpasbare schappen zijn praktisch voor kleine huizen
Aanpasbare schappen zijn praktisch voor kleine huizen

Na de eerste opruimcampagne weet u wat u wenst op te bergen. Kies passende aanpasbare schappen en meubelelementen die vrij gecombineerd kunnen worden. U dient er absoluut voor te zorgen dat u voldoende ruimte heeft voor uw bezittingen in de door u gekozen elementen. U wint er niets bij door een stijlvol zetelbed te kopen indien er geen opslagruimte inbegrepen is voor beddengoed.

4. Gebruik organizers voor kleine snuisterijen

Nadat u dode hoeken weer tot leven heeft gebracht, en de zwaarste taken heeft uitgevoerd, kunt u uw aandacht besteden aan de kleinoden. Het maakt niet uit of het gaat om 15 cosmetische buisjes, drie afstandsbedieningen, kantoorartikelen, of uw keukengerei - al deze voorwerpen dienen te beschikken over een vaste plaats. Op die manier heeft u niet enkel een opgeruimde plaats, maar ligt alles ook binnen handbereik, en kan het meteen teruggevonden worden. Vooral organizers kunnen een echte hulp zijn om de kleine snuisterijen voor eens en voor altijd op te ruimen. Dozen, kisten en manden zijn de eerste keuze als het aankomt op het vermijden van rommel.

Berg uw snuisterijen op in leuke kisten, manden en dozen
Berg uw snuisterijen op in leuke kisten, manden en dozen

Combineer dozen van verschillende kleuren en afmetingen om voorwerpen van verschillende afmetingen in op te bergen. Schuiven kunnen ook bijdragen aan de chaos, maar zelfs daar kunt u snel een oplossing voor vinden met een praktische bureau-organizer. De organizer verdeelt de schuif in aparte gebieden, waar u de voorwerpen over verdeelt. Daarnaast zijn schalen en dozen ook perfect voor individuele elementen zoals knopen of rekkertjes. Een set gemaakt uit pennenhouders, een documenthouder en een schuifeenheid werkt goed met uw bureau.

5. Decoreer zorgvuldig om de netheid te verhogen

Misschien denkt u dat u dit niet correct heeft gelezen. Nee, u heeft het niet fout gelezen: Zelfs uw versieringen kunnen bijdragen aan de netheid van uw huis. Een effectieve manier om uw huis er netjes en luchtig te laten uitzien, is een uniforme keuze qua kleuren. Hoe subtieler en meer samenhangend de kleuren zijn, hoe "netter" de kamer lijkt. Kies dus een kleurenconcept waar u zich consistent aan houdt, zowel voor de kleur van de muur als decoratieve voorwerpen. Zwart, wit, grijstinten en natuurlijke kleuren zijn kalmerend en stralen rust en natuurlijkheid uit.

Met decoratieve accenten en consistente kleuren, ziet uw kamer er netter uit
Met decoratieve accenten en consistente kleuren, ziet uw kamer er netter uit

Decoratieve voorwerpen creëren orde: Indien de plaats op bijvoorbeeld een schoenenrek beperkt is, kunt u het mooiste paar hoge hakken decoratief op een schap aan de muur presenteren. Zelfs uw hippe mokverzameling hoeft niet verborgen te worden in een keukenkast. Hang de mokken in plaats daarvan aan een rek met haakjes aan de muur - dan kunt u 's morgens meteen een kop nemen. Ook decoratief, en tegelijkertijd een grote bijdrage aan de organisatie in uw huis, is een boekenplank met een systeem: In plaats van uw boeken ongesorteerd op de plank te plaatsen, sorteer ze per kleur.

6. Maak een geometrische fotomuur

Negeer uw missie niet als het aankomt op uw muren. Mooie foto's kunnen uw kamer aanzienlijk veranderen en een geweldige sfeer creëren, indien u enkele regels volgt. Onze tip voor een nette muur is roosterachtige ophanging van foto's. Hiervoor hebt u enkel een paar afbeeldingen van dezelfde grootte nodig. Lijn deze verticaal en horizontaal uit en plaats ze op die manier op uw muur.

Muurdecoratie in roosterstijl geeft uw kamer structuur en ziet er geweldig uit
Muurdecoratie in roosterstijl geeft uw kamer structuur en ziet er geweldig uit

Zorg ervoor dat de afstanden tussen de afbeeldingen overal gelijk zijn om een schaakbordeffect te verkrijgen. Neem dus een waterpas, meetlat en potlood klaar voordat u begint! Zwart-witte foto's zien er bijzonder verfijnd uit wanneer ze op deze manier worden opgehangen. In onze winkel kunt u niet enkel de mooiste zwart-witte afdrukmotieven afdrukken, maar ook een passende kader bestellen. Zowel canvas afdrukken, matte of Dibond aluminium kaders - neem een kijkje en kies iets uit voor uw geometrische fotomuur!