Plaats uw afbeelding in het centrum van alle aandacht | Deko Wereld
BesteCanvas.nl

Plaats uw afbeelding in het centrum van alle aandacht

7 tips om uw foto kunstig op te hangen

Neemt u normaal de tijd om na te denken over hoe u uw foto's ophangt? Het is vaak een gemiste kans voor vele mensen om kunstig hun muur te organiseren zodat deze interessanter wordt. Met opzet uw foto's schikken maakt hen een eenheid en trekt ook de aandacht van de mensen. Maar let op dat u geen chaos creëert; anders verkrijgt u het tegengestelde effect! We stellen u zeven populaire manieren voor om uw foto's op te hangen zodat uw prenten in de schijnwerper staan.

Een Hermitage Muur: de Petersburg Ophanging

St. Petersburg is welgekend voor zijn Hermitage, de voormalige verblijfplaats van de Russische Koninklijke familie. Vandaag is de Hermitage één van 's werelds belangrijkste kunstmusea en herbergt 60,000 exposities van klassieke Europese kunst. Rembrandt en Rubens staan schouder aan schouder met Matisse en Gauguin, terwijl da Vinci en Picasso elkaar verdringen om aandacht. De schilderijen zijn dicht bij elkaar opgehangen in 350 kamers, soms volledig tot het plafond. In de 19e eeuw werd de Russische adel geïnspireerd door de Hermitage, en werd hun eigen rijkdom in de vorm van galerijen tentoongesteld als versiering van de muren in hun huis. Dit resulteerde in de eerste techniek die we u wensen voor te stellen, namelijk de Petersburg Ophanging.

Ook al ziet de Petersburg Ophanging er misschien chaotisch uit, volgt deze specifieke regels
Ook al ziet de Petersburg Ophanging er misschien chaotisch uit, volgt deze specifieke regels

Georganiseerde chaos is de sleutel: ondanks het feit dat er geen visuele lijn is, en de schilderijen los boven, onder en naast elkaar zijn opgehangen, zijn er verbindende elementen die de individuele foto's samenbrengen in één harmonieus geheel. Zorg ervoor dat u links creëert tussen de prenten. Kies bijvoorbeeld gelijkaardige kleuren en motieven, meet dezelfde afstanden tussen de foto's en garandeer dat ze over hetzelfde kader of mat beschikken. Zelfs indien u geen erg nauwkeurig persoon bent, kan een wel doordachte bovenste en onderste lijn u begeleiding bieden en creëert deze kalmte in de galerij. Ee fotoverzameling ingericht volgens de Petersburg Ophanging ziet er vooral mooi uit op muren in het wit of een neutrale kleur geschilderd.

Blijf in het Kader: Binnen de Lijnen

De Binnen de Lijnen Ophanging is een kalmere ophanging, die nog steeds harmonieus is. Het geheim ligt hem in een denkbeeldige geometrische vorm, waar u uw foto's langs hangt. Welke vorm vindt u het leukst? Een rechthoek, een ovaal, of misschien een parallellogram? Hang uw foto's simpelweg langs de binnenzijde van uw favoriete vorm. Indien u het moeilijk vindt om binnen uw vorm te blijven, kunt u een rechthoek maken met behulp van strak gespannen koorden. Dit geeft u een kader waarin u kunt werken.

Denk aan een geometrische vorm op de muur en hang uw foto's erin
Denk aan een geometrische vorm op de muur en hang uw foto's erin

In tegenstelling tot de Petersburg Ophanging, hoeft u zich bij deze stijl geen zorgen te maken over verbindende elementen. Alle verschillende soorten ontwerpen, kleuren, stijlen en kaders komen samen zonder elkaar te storen. Start met de grootste prent, groepeer de kleinere rondom, en u heeft een unieke en verfijnde fotogalerij!

Op de Rand: de Lijn Ophanging

In vergelijking met de Petersburg Ophanging en Binnen de Lijnen, is de Lijn Ophanging veel meer geometrisch en georganiseerd. Een centrale lijn is het bepalende element die duidelijkheid garandeert. Maak een lijn in het midden met behulp van een koord of plakband en hang uw favoriete foto's boven en onder deze lijn. Let op de ruimte ertussen: deze dient gelijk te zijn, hoewel deze horizontaal en verticaal kan variëren.

Markeer een centrale lijn en hang uw foto's er langs
Markeer een centrale lijn en hang uw foto's er langs

Een galerij foto's opgehangen langs een lijn is bijzonder adembenemend indien er ook verdere verbindende elementen aanwezig zijn. Wat denkt u van een galerij in het zwart-wit? Misschien kunt u kaders in dezelfde kleur kiezen? U kunt de afmetingen van de foto's variëren zodat uw verzameling er niet overmatig georganiseerd uitziet. De Lijn Ophanging is één van de meer traditionele manieren van ophanging en is geschikt voor kamers met lage plafonds.

In Gelid: de Serie Ophanging

Alles op één rij? Waarom niet! Foto's in een serie ophangen hoeft niet saai te zijn indien u kiest voor betekenisvolle onderwerpen. Integendeel: de prenten zien er zelfs beter uit door deze subtiele ophanging. Serie Ophanging werkt zowel horizontaal als verticaal. Bepaal simpelweg een lijn en schik de foto's erboven, eronder of erlangs. Zorg ervoor dat de afstanden tussen de afbeeldingen exact dezelfde zijn; ongeveer 5cm is ideaal.

Alle foto's met dezelfde ruimte in een enkele rij - discreet en effectief
Alle foto's met dezelfde ruimte in een enkele rij - discreet en effectief

Deze ophanging ontleent een bijzonder harmonieus effect aan uw foto's indien u kaders kiest in dezelfde vorm, kleur en afmetingen, ook al hoeft dit niet. U kunt uw creativiteit de vrije loop laten en volledig wild gaan - de denkbeeldige lijn garandeert dat het uiteindelijke effect samenvalt!

Soort Zoekt Soort: de Raster Ophanging

Houdt u van orde en verkiest u netheid? Dan is de strikt geometrische Raster Ophanging de juiste stijl voor u. De sleutel ligt in de naam: foto's van dezelfde grootte worden horizontaal en verticaal op de muur gehangen. m het rastereffect te verkrijgen, zorg ervoor dat de afstand tussen de individuele afbeeldingen gelijk is.

Foto's van dezelfde grootte met gelijke afstand in een proper raster - een echte blikvanger!
Foto's van dezelfde grootte met gelijke afstand in een proper raster - een echte blikvanger!

We raden aan afbeeldingen te kiezen die verschillende verbindende elementen bevatten om de koele rasteruitstraling het best te tonen. Zwart-wit is altijd een klassieker, maar u kunt ook kleurenfoto's kiezen die allemaal over dezelfde basistinten beschikken. Het is best gelijkaardige motieven te gebruiken, evenals prenten met hetzelfde kader. Om een perfect raster te creëren, kies foto's in 1:1 formaat (als voorbeeld) en schik hen in een vierkant.

Denk Groot: Ga Solo

Uw favoriete foto, één die niet enkel prachtig is, maar ook positieve emoties teweegbrengt, kan een ereplaats op uw muur krijgen door deze apart op te hangen. Dit laat de prent zijn volledige effect uitwerken zonder dat andere ontwerpen er afbreuk aan doen.

Soms is een enkele afbeelding voldoende - indien deze groot genoeg is
Soms is een enkele afbeelding voldoende - indien deze groot genoeg is

In onze winkel kunt u uw foto betaalbaar afdrukken op canvas van hoge kwaliteit. De keuze is aan u, een traditionele 150x100cm of als panoramische afbeelding in 120x60cm. Uw grote soloprent hoeft niet in een grote kamer met een hoog plafond te hangen. Soloprenten zien er geweldig uit in kleine kamers en zelfs in hoeken!

Drie in Eén: de Miniserie

Wenst u een enkele, betekenisvolle afbeelding te laten zien? Dan is een miniserie de juiste keuze. Een spannend landschap of een architectuurafbeelding ziet er geweldig uit tentoongesteld als een miniserie. Een miniserie is een grote afbeelding die bestaat uit verschillende elementen. Drieluiken zijn erg populair, en gemaakt uit drie delen. U kunt ook kiezen voor een serie uit twee, vier of vijf delen.

Een miniserie laat u een fascinerende galerij creëren uit één enkele foto
Een miniserie laat u een fascinerende galerij creëren uit één enkele foto

U hangt de individuele elementen in een serie langs een lijn. Deze elementen kunnen verschillen in grootte. In een drieluik kunt u het element in het midden bijvoorbeeld breder maken, zodat het meer in het oog springt. Zorg ervoor dat u de afstand tussen de individuele delen kort houdt.

Van zodra u een beslissing heeft genomen over de ophangstijl, spreid alle foto's eerst uit over de vloer en probeer welke schikking u het leukst vindt alvorens gaten in uw muren te boren. Een waterpas en plakband helpen u ervoor te zorgen dat alles zich op het juiste niveau bevindt. En indien u leuke kaders voor uw galerij nodig heeft, kunt u uw ingekaderde foto's rechtstreeks bij ons bestellen!