Kerstversiering | Deko Wereld
BesteCanvas.nl

Kerstversiering

8 ideeën voor een gezellige Kerst

De geur van koekjes en glühwein komt je door de lucht tegemoet, muziek naar aanloop van kerstmis speelt zachtjes terwijl je die eerste kerstgeschenken inpakt, en uitkijkt naar kerstavond. Om het aftellen naar kerstmis nog aangenamer te maken, kan je wat mooi kerstversiering in je appartement plaatsen.

1. Engelen, sterren en hulst houden een centrale plaats

U dient voordeel te halen uit deze feestfavorieten om de magie van kerstmis te voelen. Sterren en sneeuwvlokjes, kerstbomen en denappels, rendieren en sneeuwmannen, engelen en de Kerstman, peperkoeken mannen: ze dragen allemaal bij aan dat gevoel voor kerstmis en brengen je terug naar je kindertijd. Terug naar het moment dat je nog ongeduldig de dagen tot kerstmis aftelde, en de dag dat de Kerstman eindelijk aankwam en je de pakjes eindelijk mocht uitpakken. Deze soorten decoratie geven je dit gevoel terug en herschapen de kerst uit je kindertijd met je familie.

Gebruik traditionele motieven zoals engelen of sterren in je decoratie
Gebruik traditionele motieven zoals engelen of sterren in je decoratie

2. Rode, groene, gouden en witten kleuren

Rood, groen, wit en goud zijn klassieke kleuren die kamers over het hele land verfraaien tijdens kerstmis. Je kan echter je creativiteit de vrije loop laten en nieuwe combinaties uitproberen. Petroleumblauw is op dit moment erg populair en past perfect bij de kerstsfeer in combinatie met messing of zelfs zilver. Je kan een warm rood als basis kiezen en deze kleur met pittige tinten combineren, zoals curryrood. Katoenwit kan gemakkelijk gecombineerd worden met verschillende kleuren, en herinnert aan de sneeuw waar iedereen tijdens de kerstperiode van droomt.

Wil je iets nieuws? In plaats van rood, groen en goud, is petroleumblauw met wit en zilver erg stijlvol.
Wil je iets nieuws? In plaats van rood, groen en goud, is petroleumblauw met wit en zilver erg stijlvol.

3. Natuurlijke materialen van stro en hout

In de afgelopen jaren werd er een trend gebouwd rond natuurlijke materialen in de inrichting van een huis, inclusief kerstversieringen. Vol en vilt zijn comfortabel en stralen warmte en comfort uit, net als hout en stro. Wanneer je jouw kerstversiering koopt, kies natuurlijke materialen en combineer hen met andere. Je kan ook gebruik maken van materialen uit de natuur als je je eigen kerstversieringen wilt maken. Maak gewoon een wandeling door het bos en raap takken, dennennaalden en denappels op. Je verzamelt al snel een voorraad aan ontwerpmaterialen om geweldige en unieke kerstversieringen te bouwen.

Je kan kleine takjes gebruiken voor natuurlijke kerstdecoraties
Je kan kleine takjes gebruiken voor natuurlijke kerstdecoraties

4. Nieuwe trends: van Scandinavisch chic tot pastel

Als je van traditionele kerstdecoraties of fijn porselein in kerstkleuren en houden ballen houdt, maar iets nieuws wenst te proberen, kan je één van de laatste trends uitproberen. Sober Scandinavisch chic verschijnt steeds meer in appartementen en huizen. Om deze Noordse kerstcharme te verkrijgen kan je decoreren met sterren gemaakt van stro met decoratieve elementen van onbehandeld hout, of andere elementen in gebroken wit. Deze stijl kan ook uitstekend gecombineerd worden met mediterrane kleuren en voorwerpen. Je kan bijvoorbeeld met olijven versieren in plaats van dennentakken Nog een modieuze kersttrend is om te versieren met pastelkleuren: sierraden, kandelaars en andere decoratieve elementen in verschillende pastelkleuren zoals lila, roze en mintgroen creëren een vriendelijke en feestelijke sfeer. Je kan wit of grijs gebruiken als basis om ervoor te zorgen dat het niet te kleurrijk wordt. Kinderen, tieners en de jongeren van hart genieten van deze ongewone trend en zijn dinosaurus-, cupcake- of superheldversiering.

Erg hip: pastel kerstversieringen en mooie ornamenten
Erg hip: pastel kerstversieringen en mooie ornamenten

5. Groene kerst met mooie planten

Planten en geschenken van de natuur mogen nooit ontbreken aan je kerstversiering. Uiteraard kan je steeds een kerstster in rood of wit gebruiken. Amaryllis is echter ook een enorm populaire plant tijdens de kerstperiode. Groen en mos kunnen in een krans gemaakt worden, en Barbaratakken zien er adembenemend uit in hoge vazen. Barbaratakken zijn een Duitse traditie, en zijn takken van fruitbomen zoals kersen of appel, die op 4 december afgeknipt worden en in een vaas geplaatst worden, in de hoop dat ze bloeien. Plaats de takken in warm water naast je verwarming zodat ze je kunnen verrassen met bloemen voor kerstmis. Een andere mooie traditie is het ophangen van maretak: er wordt beweerd dat koppels die onder een maretak kussen, eeuwig samen blijven.

Maretak boven de deur is niet enkel decoratief, maar ook voordelig voor koppels
Maretak boven de deur is niet enkel decoratief, maar ook voordelig voor koppels

6. Slechts 24 dagen over - ideeën voor jouw advent kalender

Ook al bevond er zich vroeger chocolade achter elk deurtje van de advent kalender, vandaag vind je kalenders met allerlei soorten ongewone voorwerpen. Advent kalenders voor wijnliefhebbers zijn net zo goed beschikbaar als kalenders die je elke dag een nieuwe tip geven over thee. Achter de deurtjes van sommige kalenders vind je drop, andere bieden je verschillende specerijen. Als je je eigen advent kalender zelf wilt maken, staan er geen grenzen op je creativiteit: van kleine bruine zakjes tot potten confituur, kleine jutezakjes tot kleine doosjes, je kan in geen tijd je eigen unieke kalender samenstellen. Een advent kalender met waardebonnen is een geweldig idee: bestel een premium fotodoos met 25 foto's. Je gebruik de eerste foto als cover, en schrijft de gunsten op de achterzijde van de andere. Een heerlijk diner, een dagje cinema, ijsschaatsen - al deze elementen maken van je advent kalender een enorme hit!

Een advent kalender die je nog steeds leuk vindt na kerstmis - jouw fotodoos
Een advent kalender die je nog steeds leuk vindt na kerstmis - jouw fotodoos

7. Eerst één kaars, dan twee, dan drie, dan vier: tips voor je adventskrans

Je kan ofwel een erg traditionele of modieuze adventskrans kopen, of je kan inspiratie opdoen en je eigen individuele krans maken. Je kan beslissen of je een meer traditionele krans met stro, dennentakken, een draad van bloemen en kaarsjes wilt, of eerder verkiest iets nieuws te proberen. Een stervormige krans is een prachtig alternatief. Nog een geweldig idee, en één dat ook gemakkelijk is, bestaat uit het opstellen van een mooie porseleinen schaal met altaarkaarsen, kerstversieringen, denappels en noten. Een hangende kerstkrans is een echte blikvanger en draagt bij aan de sfeer op je kersttafel. Indien je het niet zo hebt voor dennentakken, kan je ook werken met salie, eucalyptus of olijftakken.

Het hoeft niet altijd den te zijn - wees creatief en bouw je eigen krans
Het hoeft niet altijd den te zijn - wees creatief en bouw je eigen krans

8. Bekijk het bos voor de bomen - alternatief tot den

Een kerstboom is inderdaad erg mooi, maar vergt ook heel wat moeite en neemt veel plaats in. Een kerstboom plaatsen kan vooral problematisch zijn een vrij kleine ruimtes. Gelukkig bestaan er alternatieven die net zo goed werken! Als je grote huisplanten hebt, kan je deze decoreren met mooie versieringen en slingers. Of anders kan ook een vaas op de vloer met decoratieve takken een geweldige vervanging zijn voor een kerstboom. Doe-het-zelf fans kunnen hout of planken verzamelen en een unieke boom bouwen, die je vervolgens kunt versieren met elfenlampjes en slingers. Japanse Washi-tape zorgt voor een bijzonder originele boom: plak je persoonlijke kerstboom simpelweg aan de muur in je favoriete kleur. Kleine nageltjes rond de Washi-boom houden je versieringen en lampjes omhoog.

Geen plaats voor een boom? Versier een huisplant!
Geen plaats voor een boom? Versier een huisplant!