Een Wenstafel Uit Sprookjes | Deko Wereld
BesteCanvas.nl

Een Wenstafel Uit Sprookjes

5 tips voor een mooi versierde eettafel

Een mooi gedekte tafel zet absoluut de toon wanneer u gasten uitnodigt voor een diner. Maar zelfs wanneer u alleen eet, maakt een leuk versierde tafel het diner veel aangenamer - tenslotte eet u eerst met uw ogen! We hebben 5 eenvoudige trucjes om uw tafelversieringen in echte blikvangers te veranderen.

Tip #1: Een droom in roze - pastelkleuren zijn volledig in

Pastelkleuren stralen zachtheid en een vrolijke sfeer uit, met soms een vleugje nostalgie. Om hen niet kitscherig te maken, is het beter deze te combineren met duidelijke ontwerpen en simpele vormen. Serviesgoed en keramiek in pastelkleuren zijn één van de grootste trends voor de komende maand. Haal in de eerste plaats een nieuwe moderne set roze borden. Het servies alleen brengt al frisheid op de tafel!

Pastelkleuren kunnen mooi gecombineerd worden en werken samen om een harmonieus algemeen effect te verkrijgen.
Pastelkleuren kunnen mooi gecombineerd worden en werken samen om een harmonieus algemeen effect te verkrijgen.

Decoreer vervolgens met een tafelkleed, servetten en kandelaars die ook in pastelkleuren gemaakt zijn - de verschillende tinten kunnen prachtig met elkaar gecombineerd worden! Een dierbare vaas, eenvoudige kandelaars en andere decoratieve elementen voltooien de schikking. U kunt ook voorwerpen gemaakt uit hout, koper, edelmetaal of aardewerk gebruiken om een aangenaam contrast te creëren. Een simpele schaal gemaakt van hout of een koperen kandelaar zien er mooi uit met roos gekleurde borden.

Tip #2: Oefen terughoudendheid met Aziatische verfijning

Verkiest u simpele versiering met een Aziatische toets? Nu kunt u borden en decoratieve voorwerpen vinden, geïnspireerd door de eenvoud van het Japans ontwerp, die u overtuigen door hun vorm geïnspireerd door de natuur, de aantrekkelijke materialen en hoogwaardige vervaardiging. Kies borden en schalen gemaakt van handgemaakt aardewerk en plaats hen op de tafel. Indien u een stevige houten tafel bezit, houdt u niet in om deze te tonen. Anders kunt u linnen of dun gewoven wollen tafelkleden gebruiken. Leien onderborden, een gietijzeren theepot voor verse groene thee en een stenen suikerpot werken uw borden volledig af.

Natuurlijke en blauwe tinten voltooien de Japanse uitstraling
Natuurlijke en blauwe tinten voltooien de Japanse uitstraling

U kunt ook enkele decoraties meer toevoegen, zoals een simpele witte porseleinen vaas, gevuld met aparte takken en orchideeën. Misschien wenst u zelfs Ikebana te leren, de Japanse bloemschikkunst. Het maakt niet uit welke elementen u kiest, er is één Aziatische richtlijn die u dient te volgen: minder is meer! Beperkt u tot geselecteerde beschrijvende elementen en kies subtiele kleuren. Natuurlijke en gedempte blauwe tinten passen perfect in de Japanse stijl.

Tip #3: Geniet van een vakantiemaaltijd met maritieme decoratie

Maritieme tafeldecoraties zijn niet enkel een geweldig idee in de zomer. Combineer simpelweg oud en nieuw en versier met snuisterijen of voorwerpen die u vond tijdens een wandeling over het strand om een zeesfeer te creëren waar u op elk moment van kunt genieten. Orde is de sleutel, en daarom is het best u te concentreren op twee kleuren: blauw en wit. Geen enkele andere kleurencombinatie brengt beter het gevoel over van zon, zee en strand. Kies bijvoorbeeld een simpel wit tafellaken, servetten in watertinten en wit porselein met een blauw patroon. Vervolgens kunt u willekeurig schelpen, stenen en drijfhout op de tafel plaatsen.

De maritieme uitstraling is eenvoudig en effectief - schelpen, zand, kaarsen en kruiden
De maritieme uitstraling is eenvoudig en effectief - schelpen, zand, kaarsen en kruiden

Citroenen zijn ook geweldig voor uw maritieme versiering, en ze creëren een boeiend contrast met het blauw. U kunt romantische verlichting maken met theelichtjes: plaats hen in glazen gevuld met zand, of in grote schelpen. Bloemen zijn steeds welkom aan uw tafel, maar voor een maritiem thema kunt u ook kruiden zoals rozemarijn of salie gebruiken in decoratieve potten. Aparte takjes lavendel zijn even charmant en elegant, en werken de maritieme decoratie af.

Tip #4: Blad, schaar, creativiteit: bent u goed in improvisatie?

Hebben gasten zich plots zelf uitgenodigd op een diner, en heeft u geen idee hoe uw tafel te decoreren? Geen probleem. U dient niet naar een hobbywinkel te rijden om succesvol uw tafel te versieren. Alledaagse voorwerpen kunnen getransformeerd worden en creëren een unieke en kalme sfeer en gezelligheid, zodat uw gasten zich vast en zeker thuis voelen. Indien uw prachtige vaas recent gebroken is, kan een oude wijnfles, theepot of jampot dienst doen. Verwijder het etiket, verpak de container in fluweel of een strik en pluk enkele bloemen uit de tuin – voilà! Uw eigen mooie bloemschikking! Indien u geen bloemen ter beschikking heeft, gebruik gewoon fruit: appels, peren of exotische vruchten zien er geweldig uit op de tafel, zowel in een eenvoudige schaal, als individueel op de tafel.

Unieke versieringen eenvoudig gemaakt: planten, kaarsen, fruit - of alles samen
Unieke versieringen eenvoudig gemaakt: planten, kaarsen, fruit - of alles samen

U dient ook te denken aan de verlichting: maak een mooie lampdecoratie uit simpel inpakpapier. Neem een brede strook papier, vouw deze horizontaal in het midden, en knip enkele stroken of andere patronen langs de vouw. Wanneer u klaar bent, open het papier, neem de korte zijde en draai deze simpelweg rond uw theelichtje. U kunt ook een theelichtje in een simpele witte papieren zak zetten, zorg er enkel voor dat u het theelichtje eerst in een glas plaats om veiligheidsredenen. U kunt veel meer doen met wat dikker papier: knip vissen, vlinders of denappels uit van kleurrijk papier en plaats hen op uw tafel. Deze kunnen dienen als onderleggers, menu's, of zelfs gewoon als decoratie.

Tip #5: Maak persoonlijke foto-onderleggers voor uw gasten

Onderleggers kunnen een beetje oubollig lijken, maar ze beginnen steeds hipper te worden. Zelfs indien u geen trouw viert, of dineert op een staatsbanket, maar twee gasten uitnodigt voor een gezellige brunch: onderleggers zijn een teken van aandacht, en uw gasten zullen het opmerken. Indien ze mooi en met liefde gemaakt zijn, kunnen ze ook als geschenk dienen, zodat de gasten zich altijd de maaltijd zullen herinneren die jullie deelden.

Een geweldige verrassing: maak onderleggers van foto's van uw vrienden
Een geweldige verrassing: maak onderleggers van foto's van uw vrienden

Indien u leuke foto's van uw vrienden heeft getrokken in het verleden, kunt u deze laten ontwikkelen als portretten, en hen gebruiken als onderleggers op de tafel. Of laat foto's ontwikkelen die passen bij het thema van de gelegenheid of het menu. Kunt u ook Aziatisch eten klaarmaken? Versier de tafel dan met foto's van uw reis naar Indonesië! Indien er pasta op het menu staat, waarom dan geen foto's van uw laatste trip naar Italië laten zien? Prachtige landschappen zijn ook erg geschikt voor onderleggers, en zijn een prachtige herinnering aan een succesvolle avond.