De gang als een galerij | Deko Wereld
BesteCanvas.nl

De gang als een galerij

Op deze manier kunt u de gang netjes decoreren

Waar wordt de eerste indruk van een appartement vastgesteld? Meestal vanaf de gang. Trouwens, wat zien uw gasten daar? Hopelijk geen kamer vol rommel! Indien u de eerste indruk van uw appartement wenst te verbeteren, dan hebben we hier enkele nuttige tips voor u. Op die manier kunt u uw gang in een stijlvolle fotogalerij transformeren...

De gang is de kamer in een huis of appartement die we het eerst betreden. Daarom is het vreemd dat we de gang vaak zo stiefmoederlijk behandelen. Eerst struikelen we over schoenen, paraplu's, speelgoed en diverse andere zaken. We hangen de jas aan een overvolle kapstok, en de sleutel heeft geen eigen plaats. Het is niet moeilijk de gang netjes te houden. En dat niet alleen: We kunnen deze in dezelfde stijl als de rest van uw appartement inrichten. Een geweldig idee voor de gang is om deze te ontwerpen als een galerij. We tonen u hoe u uw gang netjes kunt decoreren en deze in een mum van tijd om te bouwen in een presentabele tentoonstellingsruimte.

Een keurige inkom is verwelkomend – vooral indien deze mooi gedecoreerd is.
Een keurige inkom is verwelkomend – vooral indien deze mooi gedecoreerd is.

Zorg voor orde

In nissen en spleten is er tal van opslagruimte die u kunt gebruiken voor alles wat u in de gang wenst te houden. Er zijn echter ook andere manieren om u van zelfs meer opslagruimte te voorzien. Bijvoorbeeld boven de deur: Hang een dressoir vast en zet het vol met manden of kisten. Hier vindt u enige ruimte voor uw hoeden en handschoenen tijdens de zomermaanden.

Trendy: Een oude doos als schoenenkast
Trendy: Een oude doos als schoenenkast

Schaf uzelf absoluut een schoenenkast aan. Niet enkel uw gang, maar ook uw schoenen zullen u danken! Indien u niet in de breedte wenst te gaan, zorg dan voor een hoge, smalle schoenenkast. Deze zijn beschikbaar in tal van meubelwinkels voor weinig geld, en op die manier creëert u een geweldig effect en u zorgt voor heel wat extra ruimte. U kunt een bijzonder mooi paar hielen rangschikken als een decoratie op de schoenenkast.

Een mooie, open garderobe met opslagruimte en een zitgelegenheid
Een mooie, open garderobe met opslagruimte en een zitgelegenheid

U dient ook te investeren in een garderobe. Deze dient niet uit klassieke klerenrekken of haken te bestaan. Combineer een smalle bank met een kist met schuiven en een slanke garderobe, of gebruik een open garderobe. Afhankelijk van uw budget en beschikbare ruimte, kunt u ook een ingebouwde garderobe selecteren – zolang alles zijn plaats heeft. Hoe netter uw gang is, hoe meer ruimte uw afbeeldingen hebben om volledig in beeld te komen.

Kies de correcte kleuren voor uw gang

Een gang dient niet simpelweg in het wit geschilderd te worden. In deze kamer, kunt u ook experimenteren met kleuren naar uw stemming. Merk echter op dat de gang niet te kleurrijk mag zijn indien u deze wenst te gebruiken als galerij. Zachte, gedempte kleuren en een samenhangend kleurenschema laat uw foto's en afbeeldingen toe hun volledige potentieel te ontwikkelen.

Pastelkleuren in de gang kunnen een grote invloed hebben op het effect van uw afbeeldingen
Pastelkleuren in de gang kunnen een grote invloed hebben op het effect van uw afbeeldingen

Vooral indien een erg smalle gang heeft, dient u te kiezen voor heldere kleuren. Wat denkt u van gedempt wit of pastelkleuren? U kunt nog steeds accenten plaatsen, bijvoorbeeld op de voorzijden van de gang, of in gebieden met beperkte ruimte, zoals tussen twee deuren.

De correcte belichting voor uw gang

Licht is beslissend voor een aangename sfeer. Het dient helder en warm te zijn, maar het licht mag niet verblinden. Het is best om verschillende lichteilanden te creëren en daarnaast met indirect licht te werken. De gang is bijvoorbeeld niet de plaats waar je werkt, dus u heeft geen accentverlichting nodig. Toch dient het helder genoeg te zijn zodat u ook kunt vinden waar u naar zoekt net voordat u het huis verlaat, of indien u uw gasten een fotogalerij wenst te tonen met afbeeldingen van uw laatste vakantie.

Of dit de juiste belichting is? Alleszins niet voor een galerij
Of dit de juiste belichting is? Alleszins niet voor een galerij...

Combineer bijvoorbeeld een mooie kandelaar met een tafellamp en indirect licht boven de garderobe. Op die manier kunt u accenten creëren, de verschillende gebieden van de gang verlichten en uw mooie galerij op een effectieve manier in scène zetten.

Lange gangen zijn perfect voor een galerijophanging van uw foto's
Lange gangen zijn perfect voor een galerijophanging van uw foto's

Creëer uw persoonlijke galerij

Er zijn twee manieren om uw individuele galerij te plannen: ofwel decoreert u uw gang naar uw smaak en kiest u vervolgens harmonieuze afbeeldingen die u wenst op te hangen, of u heeft reeds afbeeldingen of foto's in gedachten waar u mee wilt pronken, en ontwerpt de gang overeenkomstig.

Voor architectuurfoto's in zwart en wit spreekt het voor zich om de gang eenvoudig te houden en de muren te schilderen in een bedekt wit. Romantische landschappen of familiefoto's passen bijzonder goed in een pastelgekleurde gang. Denk aan een concept voor de tentoonstelling van uw foto's: fotokaders of eerder canvas? Dienen alle foto's op dezelfde muur te hangen?

Belangrijk voor de serie-ophanging: een verenigend element - hier de kaders
Belangrijk voor de serie-ophanging: een verenigend element - hier de kaders

U kunt uniforme fotokaders selecteren indien u bijvoorbeeld een fotoserie wenst om een effect te hebben. Indien u verschillende afbeeldingen of foto's kiest, kunnen uniforme kaders een verenigend element zijn. In dit geval kunt u nog steeds variëren in afmetingen. Of u kiest kaders van verschillende materialen, in verschillende kleuren en vormen, en rangschikt hen harmonieus. Stilistisch dienen ze nog steeds samen te passen, dus blijf in dezelfde kleurenfamilie, decoreer plastiek niet met goud, blijf gewoon trouw aan een enkele stijl: Landhuis met hout, wit en pastelkleuren, industrieel met metaal in koele kleuren of klassiek met donker hout en goud.

Installeer een zitruimte

Indien u uw eigen ontworpen galerij heeft gecreëerd en u heeft heel wat ruimte in de gang, kunt u ook een kleine zitruimte installeren, van waar u op het gemak naar uw afbeeldingen kunt kijken. Een stoel of kruk, een kleine tafel, een leeslamp en uiteraard enkele tentoonstellingscatalogen of salontafelboeken kunnen er hier niet aan ontbreken. De boeken en catalogen zijn misschien thematisch geassocieerd met de afbeeldingen op uw muur en bieden meer inspiratie?

Slimme integratie creëert orde – hier: een garderobe en een kast met een kleine bank
Slimme integratie creëert orde – hier: een garderobe en een kast met een kleine bank

In een dergelijke gang die omgevormd werd in een persoonlijke galerij, kunt u gemakkelijk tot rust komen wanneer u thuis komt, of wacht indien andere familieleden wat meer tijd nodig hebben. Zelfs uw gasten zullen verrukt zijn wanneer ze zich in een elegante galerij bevinden in plaats van een rommelhok bij het binnenkomen van uw appartement!