Creëer eenvoudig je eigen muurdecoraties | Deko Wereld
BesteCanvas.nl

Creëer eenvoudig je eigen muurdecoraties

Zes creatieve doe-het-zelf ideeën voor je muur

Ziet jouw muur er sober en saai uit, maar je hebt geen idee wat je ermee moet aanvangen, en je wenst geen fortuin uit te geven? We presenteren zes creatieve ideeën die een frisser gevoel in je huis brengen, en meer leven in je muren!

Individuele wereldkaart voor wereldreizigers

Is reizen niet enkel één van je favoriete hobby’s, maar ook een belangrijk deel van je leven? Verzamel dan al je favoriete plaatsen en herinneringen rechtstreeks op je muur! Maak je persoonlijke wereldkaart en gebruik het als een prikbord. Neem simpelweg een oud prikbord, en knip elk continent uit met behulp van een patroon. Indien je houdt van detail, kan je uiteraard ook de eilanden uitknippen die je bezocht hebt.

Een plaats voor herinneringen: Je wereldkaart prikbord gemaakt uit kurk
Een plaats voor herinneringen: Je wereldkaart prikbord gemaakt uit kurk

Je kan de continenten schilderen, of hen laten zoals ze zijn. Verbind hen vervolgens, met een lijmpistool aan een groter prikbord, een magnetisch bord of een krijtbord, dat jet dan aan de muur hangt. Enkel de decoratie mist nu nog: Markeer de plaatsen waar je geweest bent met spelden, kleine souvenirs, museum inkomtickets of foto's. Nu heb je al je reizen op één kaart, en kan je steeds genieten van je mooie herinneringen.

Kurken prikbord

Houd je van het eerste idee, maar ben je meer het sociale type, dan een wereldreiziger? Dan kan je gemakkelijk je eigen prikborden maken voor je boodschappenlijstjes en herinneringen van oude wijnkurken!

Verzamel de komende weken, Kurken van wijnflessen, of vraag in de winkel om de hoek of ze er enkele kunnen geven.

Herinneringen aan gezellige avonden: Het doe-het-zelf prikbord gemaakt uit wijnkurken
Herinneringen aan gezellige avonden: Het doe-het-zelf prikbord gemaakt uit wijnkurken

Kook de kurken voor je verder werkt, om ze te ontdoen van onaangename geuren. Snij hen vervolgens in twee en schik ze ofwel in een rechte lijn, of in een patroon op bijvoorbeeld een MDF-plaat. Als je plant om een echte afbeelding te maken met kurken, schik ze dan eerst om je idee te schetsen. Bevestig daarna elke kurk aan de achtergrond met een lijmpistool, en je hebt een origineel prikbord voor je gang, keuken of kantoor.

Fotogalerij met visnet

De laatste vakantie is al lange tijd voorbij, en de volgende is nog niet in zicht. Kijk je steeds opnieuw naar je foto's van de laatste strandvakantie en verlang je naar de zon, de zee en de ontspanning? Om elke dag tot het weer tijd is om te reizen gemakkelijker te maken, kan je eenvoudig je eigen vakantie fotogalerij creëren. Raap simpelweg een visnet op van de decoratiewinkel en hang het aan je muur.

Je mooiste vakantiefoto's als maritieme decoratie – gemakkelijk en waardevol met een visnet
Je mooiste vakantiefoto's als maritieme decoratie – gemakkelijk en waardevol met een visnet.

Je hebt geen boor nodig om het te bevestigen. Bij een bepaalde grootte, zijn de netten erg licht, en enkele nagels volstaan om er één op te hangen. Neem kleine houten wasspelden, die je kan vinden in de meeste goede decoratiewinkels, en schik je strandvakantiefoto's volgens je wens en stemming. Indien je wenst, kan je de fotogalerij opwaarderen met kleine stukjes drijfhout, mosselen, zeesterren en kleine sponsjes.

Papieren muurdecoratie

Aan papier is er nooit een tekort, en je hebt vast een berg oud papier thuis – of boeken die je nooit meer opraapt. Voordat je het papier weggooit, denk erover na of je het zelf kan recycleren! Muur rozetten zijn een geweldig idee dat eenvoudig te maken, en toch enorm effectief is.

Rol oude boekpagina’s in trechters en kleef ze samen om rozetten te maken – simpel en mooi
Rol oude boekpagina’s in trechters en kleef ze samen om rozetten te maken – simpel en mooi.

Scheur enkele pagina's uit een boek en rol ze in trechters. Bevestig de uiteinden met een beetje lijm. Wanneer je voldoende trechters gemaakt hebt, plak hen samen met wat lijm of een lijmpistool. Vanaf een bepaalde grootte, is het aan te raden de rozetten te bevestigen aan een ronde steun; bijvoorbeeld een stuk karton. Nu kan je je muur ermee decoreren, en je kamer een nieuwe sfeer geven! De papieren rozetten passen bijzonder goed bij een éénkleurige muur en zijn een prachtige aanvulling voor huizen in landelijke stijl, met klassieke flair of uitgeleefd.

Borden op de muur

Wil je je muren opfrissen, en jezelf een nieuwe kamer geven door amper tijd te verspillen? Probeer dan borden op de muur! Eens populair in het verleden, komt de trend nu terug in een nieuwe vorm – met bijvoorbeeld ongewone en moderne motieven.

Ofwel van grootmoeder, of volledig modern – borden zien er geweldig uit tussen canvassen
Ofwel van grootmoeder, of volledig modern – borden zien er geweldig uit tussen canvassen.

Misschien heb je nog steeds mooi porselein van grootmoeder in huis, of ben je net langs een vlooienmarkt gewandeld. Zelfs in kleine geschenkenwinkels, kan je geweldig mooie modern ontworpen borden vinden die je muur een facelift geven. Schik de borden in verschillende kleuren en maten, en combineer de schikking naar wens met mooi ingekaderde foto's en spiegels.

Muurdecoratie met decoratietape

Decoratietape is momenteel één van de hipste trends in muurdecoratie. Met kleurrijke plakband in tal van kleuren kan je je verbeelding de vrije loop laten, en je muur een volledig nieuw ontwerp geven. Misschien wil je een moderne zwart-witte fotogalerij ontwerpen? Kies staande en liggende foto's. In plaats van hen in te kaderen, verbind hen simpelweg met luid gekleurde decoratietape aan je muur. Op die manier, kan je jezelf indekken tegen het boren van gaten.

Inkaderen op een andere manier: fotoprints vast aan de muur met decoratietape
Inkaderen op een andere manier: fotoprints vast aan de muur met decoratietape.

Nog een geweldig idee, is om motieven met tape aan de muur aan te brengen. Plaats je eigen woud op de muur van de woonkamer, of een New York horizon boven je bed. De tape is gemakkelijk te verwijderen, dus je kan altijd aan nieuwe motieven denken!

Combineer je doe-het-zelf muurkunst met geweldige foto's

Met deze creatieve ideeën, kan je je muren in een mum van tijd in een speciaal kunstwerk omtoveren. Bij bestecanvas.nl kan je een breed aanbod aan fotokaders vinden, en kan je ook je foto’s op aluminium of canvas afdrukken. Vul je doe-het-zelf muurgalerij aan met je favoriete foto's, en maak decoratie nog persoonlijker.