Bruiloftsfotografie | Deko Wereld
BesteCanvas.nl

Bruiloftsfotografie

De nieuwste trend heet Trash the Dress!

Je bent onlangs getrouwd of bent het binnenkort van plan? Je wilt mooie foto’s met je bruidskleed, die de mooiste dag van je leven vasthouden? Romantiek en idylle zijn goed en wel, maar wil je dat je foto’s iets heel bijzonders zijn? Dan probeer het met Trash the Dress, de nieuwste trend van de bruiloftsfotografie!

Trash the Dress betekent letterlijk „Maak het kleed kapot“. Om welk kleed het gaat? Je bruidskleed natuurlijk! Je geeft gigantisch veel geld uit aan je bruidskleed, dan geniet het een kort, roemrijk optreden en belandt na de grote dag voor altijd en eeuwig in de kast. Dat is toch jammer, of niet? In de USA vonden bruiden en fotografen dat eveneens betreurenswaardig en zo ontstond een nieuwe trend binnen de bruiloftsfotografie.

Trash the dress met poederkleuren
Bruiloftsfoto‘s, die echt leuk zijn – Trash the Dress met poederkleuren

Bij Trash the Dress staat het kleed zoals gezegd in het middelpunt en wordt met zijn eigen fotoshooting gevierd. Daarbij moet het niet zonder meer volledig kapotgemaakt worden, zoals de naam doet vermoeden. Het gaat veel eerder daarom, het bruidskleed uniek in scène te zetten en nieuwe ideeën te ontwikkelen, die met de klassieke en meestal saaie bruiloftsfotografie slechts weinig gemeen hebben. Natuurlijk, een romantische en idyllische omgeving kan op foto‘s ook leuk zijn – maar geeft een dergelijke foto werkelijk jou en je levensstijl weer? Als je zin hebt in een heel persoonlijke fotoshooting, alleen met je kleed of ook samen met je geliefden, dan is Trash the Dress het juiste voor jou!

Waarom Trash the Dress zo leuk is

Een Trash the Dress-shooting moet een normale bruiloftsfoto-shooting niet vervangen, maar het kan juist een mooie aanvulling zijn. Het beste is dat je een afspraak maakt na de bruiloft of zelfs na de wittebroodsweken. Zo heb je geen stress en kun je volledig concentreren op het kapotmaken van je bruidskleed. Je bent ontspannen, omdat je het ergste al achter de rug hebt, en je geniet eindelijk van het plezier, dat je bij het bruiloftsfeest door de spanning gemist hebt! Als je het niet meer gebruikt, kun je het kleed nu in geval van nood ook volledig kapotmaken. Bovendien heb je de keuze tussen duizenden verschillende locations en settings, die gewoonlijk niet voor de bruiloftsfotografie in aanmerkingen zouden komen.

Shooting met autoschroeven
Liever vies dan prinses: shooting met autoschroeven

Hou je van motorfietsen en auto’s en schroef je in je vrije tijd samen met je nieuwbakken man het liefste aan jullie machines? Waarom maak je dan geen shooting in een werkplaats met motorolie? Zwarte smeerolie past zonder twijfel goed bij je witte kleed! Het weer is ook zo’n ding voor een klassieke shooting: iedere bruid hooopt op stralende zonneschijn en een leuke belichting. Bij een Trash the Dress-shooting maakt het niks uit of de zon schijnt of niet. Wolken en regen komen op foto’s wonderbaarlijk tot uiting en scheppen stemming, sneeuw en modder bieden evenwel ook leuke mogelijkheden om met het kleed te spelen.

Totaal verregende bruiloftsdag
Caption: totaal verregende bruiloftsdag? Drijf he top de spits en maak er het beste van!

Vind de passende fotograaf

De trend, je eigen bruidskleed te verruïneren, is dan wel in de VS ontstaan, intussen bieden ook fotografen in Duitsland speciale shootings aan. Vooral in grote steden heeft de trend al veel aanhangers. Zoek gewoon op het internet en laat je inspireren. Heb je een fotograaf gevonden, moet je van tevoren goed bespreken wat je wilt. Hoe dient de shooting concreet te verlopen? Hoeveel tijd wil je inplannen? Hoe luxueus is de kapotmaakorgie? Heb je zelf niet het juiste idee, waar en ho je je bruiloftskleed effectief ruïneert, kan een goede fotograaf je veel leuke voorstellen geven. Hij zal je ook vragen of je een visagiste wilt, en hij zorgt bovendien voor een assistent, indien de shooting iets luxueuzer uitgevoerd moet worden.

Zonsondergang aan het water
Leuke foto‘s: Zonsondergang aan het water – of nog beter er middenin

Bij de shooting zelf moeten jullie je eerst wat tijd gunnen, zodat je eerst met de situatie vertrouwd wordt. Probeer uit, improviseer en vind de juiste posities voor jou, je kleed en mogelijk je echtgenoot. Heb je kinderen, dan kun je die natuurlijk ook bij de shooting betrekken. Wellicht willen ze jouw kleed als fotoachtergrond gebruiken? Als je van plan bent, het bruidskleed echt kapot te maken, doe je dat natuurlijk pas aan het einde van de shooting. Zo heb je van tevoren genoeg tijd verschillend ideeën uit te proberen en leuk foto’s te maken.

Vind de passende location

De keuze aan passende locations is reuze! Denk gewoon even na wat je leuk vindt en waar je naartoe wilt. Zijn er locations, die je al op andere foto’s gezien hebt en die je aanspreken? De plaats toont vaak ook hoe je het kleed kapot kunt maken! Het voorbeeld met de autowerkplaats hebben we al genoemd, maar er zijn nog veel meer leuke plaatsen, waar je je bruidskleed spectaculair vernietigen kunt. Hoe zou het bijvoorbeeld zijn in een stilgelegd metrostation? Eenzame sporen, waar geen treinen meer over komen, zijn ook een opwindende achtergrond voor een kapotmaakorgie.

Stilgelegde stations hebben iets magisch
Stilgelegde stations hebben iets magisch en zijn leuk voor bruiloftsfoto’s

Heb je je echtgenoot in de bioscoop of een bar leren kennen, dan kunnen jullie ook een dergelijke plaats boeken. Zwembaden, meren, stranden, oude fabrieken en ruïnes geven in de laatste gevallen ook een duister effect, wat goed bij het kapotmaken past. Je kunt je kleed ook bij paintball in het bos, op een klimwand of op het ridderplein kapotmaken, met je kleed gaan duiken en onderwaterfoto’s laten maken, een carwash huren of je in een worstelring wagen. Bijzonder effectvol is het gebruik van vuur – verbrand je kleed en je krijgt prachtige foto’s! Als dat te branderig is, is er ook nog altijd de ouwe getrouwe beeldbewerking, waarmee de fotograaf het gewenste effect tevoorschijn kan toveren. Bij Trash the Dress geldt in ieder geval: Anything Goes!

Taartenslag voor nieuwbakken echtgenoten
Mooie knoeiboel – taartenslag voor nieuwbakken echtgenoten

Creëer je eigen Trash the Dress-galerij!

Als je dan je foto’s eindelijk krijgt van de fotograaf, kun j je afvragen, wat je daarmee wilt doen. Hoe zou het bijvoorbeeld met een fotoboek zijn, waarin je de mooiste motieven steeds weer bekijken kunt? Bij ons kun je volledig ongecompliceerd je persoonlijke fotoboek samenstellen. Een fotoband met Trash the Dress-motieven is zeer geschikt als Coffee Table Book, dat al jouw gasten graag ter hand nemen en ze zullen de foto’s met verbazing bekijken. Voor nog meer aandacht kun je je lievelingsmotief kiezen en het bij ons op linnen laten drukken. Of creëer je eigen kleine Trash the Dress-galerij uit meerdere linnenwanden! Op onze blog vind je veel tips voor uitvoeringen met foto’s, zo dat je nog lang na je Trash the Dress-fotoshooting plezier beleeft aan je bruidskleed en de mooie foto’s.