Artistieke Fotokaders | Deko Wereld
BesteCanvas.nl

Artistieke Fotokaders

Zes ideeën voor geweldige ontwerpen

Fotokaders zijn tegelijkertijd praktisch en decoratief: ze beschermen uw foto's en afbeeldingen tegen stof, vuil en vlekken, plaatsen deze in het juiste licht en zijn ook een echte blikvanger. Onafhankelijk van uw interieurdesign - met de juiste kader werkt u uw appartement af. Hier zijn zes fantastische ideeën voor decoratie met fotokaders:

Verwend door keuze: plastiek, hout of metaal?

Zorg er bij de selectie van een kader voor, dat het materiaal, de vorm en de kleur past bij uw decor. Indien u meer in een klassieke stijl gedecoreerd heeft, kunt u kiezen voor een mooie houten kader of een schitterende gouden kader. Indien u meer een rustiek type bent, kunnen ook witte kaders met filigraan randen prachtig uitkomen. Indien u meer voor modern verweerd bent, heeft u heel wat ontwerpen om uit te kiezen, zoals deze gemaakt uit drijfhout. Industriële uitstraling wordt heel sterk benadrukt door een moderne kader uit metaalkleuren of plastiek in zwart-wit.

Het hangt af van de kader – zorg dat u een specifiek materiaal kiest
Het hangt af van de kader – zorg dat u een specifiek materiaal kiest

Messing is momenteel erg hip - het materiaal en de kleur zijn erg modern en tegelijkertijd elegant. Indien u vindt dat tint op tint te saai is en iets vrolijker verkiest, geen probleem: fotokaders zijn ideaal voor vakkundig georganiseerde contracten en accenten. Indien u iets meer minimalistisch verkiest, kunt u een grote foto in een weelderige, antieke gouden kader op de muur hangen en een echte blikvanger creëren.

Ga wild en pas uw kader individueel aan

Breng de doe-het-zelver in u naar buiten; maak de juiste kader uit verschillende materialen. Brei een trui voor uw foto! Ruwe wol en kabelsteken zijn niet enkel hip op de landingsbanen. Papier is ook een goedkoop en geweldig materiaal voor kleurrijke fotokaders, en het is gemakkelijk om mee te werken.

Nog een schitterend idee is om over oude kaders te plakken die niet langer zo mooi zijn met stofresten - die te kleine jurk met het mooie patroon hoeft niet langer plaats in te nemen in de kast. Snuffel erop los op de rommelmarkten! U vindt vast geweldige schatten die u kunt gebruiken in uw nieuwste doe-het-zelf project. Indien u geluk heeft, vindt u een oud paneeldeur die u kunt strippen, herschilderen en decoreren met speciale foto's! Doe mee aan de upcycling trend en waardeer verwaarloosde frames op volgens uw smaak! U doet niet enkel iets voor het milieu, maar u heeft een uniek voorwerp aan uw muren, die zeker jaloerse blikken uitlokken.

Presenteer uw kaders perfect

Indien u uw foto's op effectieve wijze wenst te presenteren, heeft u niet enkel de juiste kaders nodig, maar ook de perfecte plaats en de juiste ophanging. Uiteraard is de muur het eerste dat in gedachten komt. Goed idee! Bij de ophanging, zorg ervoor dat u de gekozen motieven en het interieurdesign volgt.

Een propere serie die aan de muur hangt creëert een propere sfeer
Een propere serie die aan de muur hangt creëert een propere sfeer

Indien u de voorkeur geeft aan kalmer en meer georganiseerd, kunt u een symmetrische ophanging proberen met dezelfde of gelijkaardige fotokaders; u heeft een potlood, een meetlint en een niveau nodig. Maar het is geen must: meerdere verschillende fotokaders en een rustgevende stijl van ophanging brengen leven in uw vier muren.

Indien u vaak van decor wisselt en geen nieuwe gaten in uw muur wenst te maken, zijn er alternatieven. Installeer galerijrails op uw muren - u kunt nieuwe foto's en kaders presenteren volgens uw bevliegingen.

Ideaal en heel modern voor grote ruimtes: foto's op de grond plaatsen in plaats van op te hangen
Ideaal en heel modern voor grote ruimtes: foto's op de grond plaatsen in plaats van op te hangen

In ruime kamers is de vloer een geweldige plaats voor grote foto's, wat uw appartement een stedelijke en eigentijdse uitstraling geeft. Denk er ook aan of u raamwerk voor uw kader wenst te maken: U kunt gebruik maken van galerijrails, maar u kunt ook nieuwe doe-het-zelf mogelijkheden uitvinden en uw eigen raamwerk bouwen. Indien u delen van uw muur met hout bekleedt, kunt u een sterk presentatieplatform maken van uw fotokaders. Of geef een oud hek een nieuw likje verf en plaats er kleinere kaders over. Uw foto's zijn niet het enige in een geweldige scene - uw kaders horen er ook bij.

Vorm en inhoud: een onklopbaar team

Fotokaders geven niet enkel een schijn aan uw foto's, maar kunnen ook een reeks aan andere afdrukken en zelfs objecten dekken. Momenteel is typografie erg populair - kies een geweldige zin die u elke dag motiveert, en plaats het in de perfecte kader!

Of kader gedroogde bloemen in van uw laatste wandeling. Er zijn geen grenzen aan uw verbeelding. Zelfgemaakte 3D-afbeeldingen zijn een fantastisch idee. Hiervoor heeft u enkel de voorwerpen nodig die u wenst te gebruiken, zoals een stuk stof of mooi papier voor de achtergrond, een kader en een lijmpistool. Verwijder het glas van de kader en beslis hoe u de objecten wenst te presenteren. Hang ze met behulp van het lijmpistool op en u heeft al snel uw eigen 3D afbeelding!

Lege kaders - projectieschermen voor uw gedachten

Fotokaders zijn zelfs ook een interessante decoratie zonder iets erin. Kijk in kringloopwinkels of rommelmarkten en houdt uw ogen open voor antieke kaders iverschillende afmetingen met patina. Verwijder het achterste paneel en schik de verschillende kaders in een groep, en u heeft een opmerkelijk stuk in uw woonkamer.

Het hangt af van de kaders - zorg dat u een specifiek materiaal kiest
Het hangt af van de kaders - zorg dat u een specifiek materiaal kiest

Indien u behangpapier met een patroon heeft, kunt u een deel van het patroon inkaderen met een lege kader. Of vul de kader met een mooie postkaart, een foto of een concertticket van uw favoriete band. Lege kaders zien er trouwens bijzonder goed uit in de badkamer: het is een blikvangende decoratie zonder het risico te lopen uw foto's mevocht te beschadigen.

Het galerij-effect: zwevende afbeeldingen in een fijne kader

Heeft de Hamburger Bahnhof in Berlijn, de Soho Photo Gallery in New York en de Tate Britain iets in u doen oplaaien? Plaats uw foto's daar op een effectieve en elegante manier, en pas uw eigen persoonlijke galerij aan. We raden schaduwlijsten aan, die een kloof rond de foto nalaten tussen de rand van de afbeelding en de kader.

De perfecte kaders: afbeeldingen in schaduwlijsten van bestecanvas.nl
De perfecte kaders: afbeeldingen in schaduwlijsten van bestecanvas.nl

Deze zichtbare kloof creëert een bijna magisch effect. Uw afbeelding ziet eruit alsof ze zweeft; het lijkt professioneler, krijgt meer diepte en komt echt tot zijn recht. U kunt schaduwlijsten bij ons kopen voor foto's op canvas, aluminium en forex, in de galerijkleuren zwart, wit, zilver en goud, of met een fijne houten afwerking. Neem een kijkje en zoek de perfecte kaders voor uw eigen privégalerij!