Maak je eigen Fotokalender | Deko Wereld
BesteCanvas.nl

Maak je eigen Fotokalender

We geven je 7 creatieve ideeën

Stel je eens voor dat het bijna kerst is of dat er een verjaardag of trouwdag op komst is en je weet nog steeds geen passend cadeau. Dan is een Fotokalender een originele oplossing die niet veel kost en waarmee je een creatief en persoonlijk tintje aan je cadeau kunt geven. Of misschien wil je zelf graag iedere maand een andere foto aan de muur? Lees onze tips om op zeven manieren een originele Fotokalender te maken, zoals jij hem wilt, helemaal naar je eigen smaak.

1. Van januari tot december met prachtige foto’s

Misschien is het wel een heel voor de hand liggend idee om voor iedere maand een passende foto te gebruiken, maar toch kan dit een hele goede keuze zijn. Je kunt voor januari bijvoorbeeld een foto gebruiken van het vuurwerk op oudjaar of van een sneeuwpop. Voor februari zou je iets kunnen zoeken dat betrekking heeft op Valentijnsdag, terwijl in maart een foto met smeltende sneeuw of krokussen je eraan herinnert dat het bijna lente is. April staat bekend om wisselvallig weer, dus waarom zou je geen foto zoeken van leuke regenlaarzen en een kleurrijke paraplu? In de maand mei krijgen we de eerste aardbeien of je zou een leuke foto van een feestelijke meiboom in je Fotokalender kunnen zetten. De zomermaanden, van juni tot augustus, vragen om foto’s van ijsjes, zomervakanties aan de kust of een indrukwekkende zonsondergang. En als in september de herfst in zicht is, kunnen we foto’s gebruiken van de kleurschakering in de bossen. Oktober is de tijd van de oogst en daarvoor zou je een foto kunnen gebruiken van een tafel vol met groenten. November neemt ons mee naar melancholieke, mistige landschappen en natuurlijk doet de kerst het altijd goed in december.


Geef iedere maand een passende afbeelding - een bevroren landschap in januari bijvoorbeeld
Geef iedere maand een passende afbeelding - een bevroren landschap in januari bijvoorbeeld

2. Hobby’s en huisdieren

Of je nu een cadeau wilt maken voor je partner, voor je ouders of voor een kind, het is altijd een goed idee om foto’s te gebruiken die te maken hebben met hun favoriete hobby. Houdt je moeder van schilderen? Dan kun je een foto van verf en kwasten gebruiken. Speel met de verschillende kleuren en vormen en verander de afbeeldingen in mooie stillevens. En als ze even niet oplet, kun je ook foto’s van haar eigen schilderijen maken en deze gebruiken om er een speciale Fotokalender mee te maken. Is je broer gek van zijn motor? Dan kun je een Fotokalender maken met foto’s van Harley Davidsons en motoren van andere bekende merken. Misschien heb je foto’s van hem op zijn eigen motor en kun je die gebruiken voor je kalender? Want iedereen vindt het natuurlijk prachtig om mooie foto’s van zichzelf of van de huisdieren te zien.

Mensen met huisdieren hebben heel veel foto’s van hun mascotte en die zijn perfect om een Fotokalender mee te maken.
Mensen met huisdieren hebben heel veel foto’s van hun mascotte en die zijn perfect om een Fotokalender mee te maken.

3. Vakantiefoto’s die inspireren om opnieuw op reis te gaan

Is rondreizen een speciale hobby die je deelt met een bijzonder persoon? Dan is een Fotokalender met foto’s van reizen die jullie samen gemaakt hebben een perfect cadeau. Je kunt de foto’s rangschikken in jaargetijden en ze daarna combineren in wintervakanties, jullie bezoeken aan steden in de lente, zomervakanties op het strand en excursies naar prachtige plekken in de herfst. Je kunt ook foto’s gebruiken van plaatsen die je graag zou willen bezoeken, maar waar je nog steeds de tijd niet voor hebt gehad. Of het nu New York is, Bali of Kenia: zoek mooie foto’s op internet en kies prachtige afbeeldingen die uitnodigen om weer samen op reis te gaan.

Een samen doorgebrachte vakantie of foto’s die je zin geven om de volgende bestemming te bepalen - je Fotokalender neemt je mee naar afgelegen oorden.
Een samen doorgebrachte vakantie of foto’s die je zin geven om de volgende bestemming te bepalen - je Fotokalender neemt je mee naar afgelegen oorden.

4. Een overzicht van het jaar dat net voorbij is

Een cadeau is een manier om de mensen die er altijd voor je zijn te bedanken voor hun steun in goede en slechte tijden. Als je je beste vriend(in) een leuk cadeau wilt geven zou je een overzicht kunnen maken van de tijd die jullie in het afgelopen jaar samen hebben doorgebracht. Gebruik een paar snapshots van speciale momenten waarop duidelijk te zien is dat jullie vriendschap uniek is. Het kunnen foto’s zijn van een fantastisch uitstapje, een wild feest of van een weekeind in een kuuroord. Je kunt foto’s gebruiken waar je samen op staat of foto’s van iets wat jullie samen beleven, zoals een vrijetijdsbesteding of een plek waar jullie vaak samen heen gaan. Laat je fantasie op de vrije loop en verras degene waar je zo’n speciale band mee hebt met een origineel cadeau dat laat zien hoe belangrijk jullie vriendschap voor jou is!

Een kalender is een prachtig cadeau voor je beste vriend(in) of zelfs voor de hele vriendengroep.
Een kalender is een prachtig cadeau voor je beste vriend(in) of zelfs voor de hele vriendengroep.

5. Een Fotokalender met Tegoedbonnen

Zoals we al eerder zeiden kun je bij ons alle kanten op voor wat betreft het ontwerp van je Fotokalender. Je hoeft niet persé foto’s te gebruiken, je kunt ook korte teksten gebruiken. En je kunt bijvoorbeeld ook een Fotokalender maken met tegoedbonnen. Hiermee maak je iemand twee keer blij! Kies voor iedere maand een activiteit waaraan je met deze bijzondere vriend(in) deel zou willen nemen en zet er een paar leuke, passende foto’s bij. Wat denk je bijvoorbeeld van een intiem, zelf gekookt dinertje bij kaarslicht, samen naar de bioscoop of een weekeindje in een kuuroord?

Maar ook een met de hand gebreide sjaal voor de winter of een glas Glühwein op een kerstmarkt zijn een goed idee.
Maar ook een met de hand gebreide sjaal voor de winter of een glas Glühwein op een kerstmarkt zijn een goed idee.

6. Een special fotoalbum voor opa en oma

Kleinkinderen zijn de trots en het plezier van hun grootouders. Als je je ouders blij wilt maken, organiseer dan samen met je kinderen een fotosessie waar ook de kleinsten van zullen genieten! Bedenk een stel leuke scènes, houdingen, gezichtsuitdrukkingen en maak foto’s op speciale plaatsen en gebruik leuke accessoires. Maak foto’s van de huisdieren, de lievelingsspeeltjes van de kinderen, de speeltuin of het zwembad. Dat zijn allemaal perfecte plaatjes voor een Fotokalender. Als de kinderen oud genoeg zijn kunnen ze zelf ook ideeën geven voor het ontwerp van de kalender. En als het kind nog een baby is? Dan hoef je alleen maar de beste foto’s van de afgelopen maanden uit te zoeken en deze in de Fotokalender te zetten om een onvergetelijk cadeau te maken.

Met een Fotokalender van je kinderen genieten hun grootouders het hele jaar door
Met een Fotokalender van je kinderen genieten hun grootouders het hele jaar door

7. Recepten voor de Liefhebbers van Kokkerellen

Ken je iemand die gek is op kokkerellen? Waarom geef je dan geen Fotokalender met recepten van lekkere gerechten? Je hoeft alleen maar een paar recepten van heerlijke gerechten uit te zoeken. Of je kunt recepten gebruiken die gemaakt worden met streekproducten en die in de betreffende maand te vinden zijn. Het hoeven niet persé foto’s van het eindresultaat te zijn. Je kunt ook een foto gebruiken van de ingrediënten en deze op een mooie manier schikken. Je kunt foto’s met een speciale belichting maken van specerijen op een mooi servies of je kunt er een paar foto’s tussen zetten van een dinertje of een barbecue met de familie. Maar ook recepten voor lekkere cocktails, snoep of buitenlandse gerechten kunnen goed op een Fotokalender. Met recepten zijn de mogelijkheden eindeloos.

Houden ze van lekker koken? Maak dan een fotokalender met twaalf van je favoriete recepten!
Houden ze van lekker koken? Maak dan een fotokalender met twaalf van je favoriete recepten!

Bij ons kun je online of met de software die je gratis kunt downloaden, op je eigen computer in een paar stappen zelf een Fotokalender samenstellen. Het programma is makkelijk te gebruiken en met de vele gereedschappen is het maken van je eigen Fotokalender een fluitje van een cent. Je kunt kiezen uit verschillende formaten: vierkant, panoramafoto’s of maxi en we garanderen dat je een Kalender zult ontvangen van de beste kwaliteit. De kalender kan beginnen met de maand die jij wilt. Zo is het niet alleen een goed cadeau voor de kerst, maar ook voor andere gelegenheden. Heb je zin gekregen om aan de slag te gaan? Dan is het nu jouw beurt om je ideeën op papier te zetten. Ontwerp hier jouw eigen Fotokalender, zoals jij hem wilt!